Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Asperges in de kijker

Woensdag 23 mei kwamen we weer gezellig bijeen voor de kookdemonstatie met als thema :ASPERGES.

Lieve zorgde weer voor verrassende receptjes.Van de tradiontele aspergeroomsoep tot quiche met gerookte zalm ,alsook het kalfslapje met asperges in een roomsausje waren één voor één voltreffers.
Maar het aperitiefglaasje parmesan panna cotta met asperges en sinaasappel was iets orgineel waarmee je kan scoren.Wil je het zelf eens proberen?
Het recept:

Parmesan panna cotta met asperges & sinaasappel (20 gl)

4 groene en 4 witte asperges,1/4 lit melk,1/4 lit room,120gr parmesan,3 bl gelatine
afw: 1/4lit vers sinaasappelsap,3 lp suiker,verse jonge spinazieblaadjes (of aspergerondjes)

Week de gelatine in koud water.Verwarm de melk,room en kaas en mix het geheel. Los hierin de gelatine op.Kook de asperges beetgaar en snij in stukjes.Verdeel over de glaasjes en overgiet met het kaasmengsel. Laat opstijven in de koelkast. Kook het sinaasappelsap met de suiker in tot het stroperig wordt.laat afkoelen en giet een dun laagje over de kaasmassa.Werk af met de spinazieblaadjes of wat rondjes asperges.

Uiteraard stond ook nog een dessertje klaar. Deze keer een gepocheerde peer met citroencreme. Zéér fris ,gaat ook uitstekend samen met verse aardbeien.Hiermee sloten we de avond af en keerden 25 dames met nieuwe ideeën naar huis.