Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bezoek aan de thuiszorgwinkel

Donderdagnamiddag 17 april werden we verwacht in de thuiszorgwinkel.Velen hadden al van de uitleendienst gehoord ,voor anderen een ontdekking.Daarnaast biedt de winkel ook vele produkten te koop aan.Het gespecialiseerd personeel staat borg voor een professionele service.

De thuiszorg heeft namelijk een heel gamma produkten om je comfort te verbeteren wanneer het eventjes moeilijker gaat.De laatste jaren kunnen ook jonge toekomstige mama's materiaal ontlenen of aankopen voor hun pasgeboren baby.Aangepaste zwangerschapskledij maar ook bv een afkolfapparaat of een inhalleertoestel om medicatie toe te dienen tot verschillende verzorgingsprodukten.
Als we over comfort spreken denken we ook aan aangepaste kledij en hulpmiddelen voor aan en uit kleden.In onze woning gaat vooral aandacht naar de badkamer  waar ook verschillende hulpmiddelen beschikbaar zijn.
Thuiszorg is allicht het meest gekend voor de mobiliteitsmiddelen zoals krukken,rolstoel en aangepast meubilair zoals verstelbaar bed en zetel.Daarnaast bieden zij ook een hoorcentrum aan alsook vergrootmiddelen om het zicht te verbeteren.Ook bij revalidatie,orthopedie en incontinentie kan thuiszorg u veel informatie verstrekken.
Om zolang mogelijk in je vertrouwde omgeving te blijven zijn de alarmsystemen een goed iniatief.Dit bestaat in verschillende vormen een draagbaar persoonlijk alarm tot een welzijndetectie alarm.Dit laatste noemt men ook soms een valalarm.Het treedt in werking zodra de persoon meer dan 4u niet meer in een bepaalde ruimte is geweest.

We kunnen besluiten dat de thuiszorgwinkel een adres is voor hulpmiddelen die je helpen het leven een stuk gemakkelijker te maken en je te helpen bij de gewone dagdagelijkse dingen.
Het was alvast een leerrijke namiddag.Toch hopen we allen dat we er niet teveel moeten langs gaan.Dank aan Pia die dit bezoek voor ons regelde.