Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Eigentijdse sierraden

Woensdag 4 september kwamen enkele creatievellingen bijeen voor het maken van een EIGENTIJDS SIERRAAD in FIMO KLEI. Alhoewel er nu zeer veel in de handel te verkrijgen is kozen we toch voor een handgemaakt of moet ik zeggen handgekneed halsssnoer. Dit heeft net toch dat ietjes meer en is persoonlijker.
Mia ,onze ervaren specialiste zette ons op weg. Toegegeven de tijd van klei bewerken was al een tijdje geleden. We kregen het er zelfs warm van,niet moeilijk met 27 graden buiten. Een  drietal worstjes maken en dan bolletjes draaien, poepsimpel! Maar dan kwam de aap uit de mouw. In die bolletjes moesten gaatjes komen en die balletjes wil je toch rond???Maar na enkele keren opnieuw verbeteren waren we toch na een uurtje klaar om onze snoepjes, zo zagen ze eruit, thuis af te bakken.Als huistaak :de balletjes vernissen.

Een week later...Mia bekijkt onze kleurrijke bolletjes en vraagt naar onze wensen. Daarna gaat iedereen aan de slag.

Na een uurtje waren de verschillende creaties  reeds zichtbaar. Mia stak hier en daar een handje toe bij de afwerking. Iedereen was heel tevreden en zou het  thuis opnieuw proberen. De basiskennis hebben we nu alleen nog wat creativiteit. Als dank kreeg Mia de nieuwste versie van "Ons kookboek "aangeboden, wat ze zeer op prijs stelde.
Zeker nog voor herhaling vatbaar werd algemeen besloten!