Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Gentse floralieen

daguitstap naar Gentse Floralie´┐Żn

Onze groep maakte op 27 mei deel uit van de 140000 bezoekers die dit jaar de bloemententoonstelling bezochten.Met een grootse autocar vertrokken we naar een groots evenement.Op vier verschillende locaties werd Gent omgetoverd in een bloemenparadijs.Rond het tijdstip van 9 u kwamen we aan op de bijloke site.Via de bamboetuin wandelden we naar de bonsaizaal.

 

Via de vele kleurige azalea's ging het parcours verder naar de bamboetuin.In de tuin van de Bijloke stond een prachtige kunstwerk met planten te bewonderen.

 

We zetten onze tocht verder door de centrumstraten van Gent en komen zo bij de Leopoldkazerne.Op de binnentuin werd een groot parcours aangelegd met azalea's .In de etalage's was bloemensierkunst te bewonderen.Het zonnetje kwam eens piepen ,het werd nog mooier...

 

Vandaar trokken we naar het Citadelpark waar alles ooit begon .In de floralieenhal waren verschillende toontuinen te bewonderen met allerlei planten.

 

De blikvanger was uiteraard de bloemenluchter in de Sint Pieters abdij.Het parkeerterrein was omgetoverd tot grote bloemententen met prachtige bloemstukken.

 

.

 

Rond 17u verzamelden we terug en wandelden we samen naar de aanlegsteiger voor een gegidste rondvaart naar het centrum.Eventjes uitblazen en genieten.Aan de graslei gingen we dineren met Gentse waterzooi.Nadien nog een wandeling naar de bus ,want net als in Brugge mogen autocars het centrum niet in.Ondanks het minder goede weer beleefden we toch weer een gezellige dag.