Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Heuvelland

Heuvelland uitstap

Woensdagmiddag vertrokken wij richting Heuvelland.Bij aankomst in Dranouter werden wij verwacht in Bakkerij D'Oventote.Van een verrassing gespronken! De bakkerij was reeds al een tweetal maand gesloten wegens defect aan de oven en en ook met gezondheidstoestand van de bakker was het niet ok.Maar geen paniek we werden er toch toegelaten.Het bezoek had meer weg van theater. Met nog een oude diaprojector en wat amusante liedjes werden wij wegwijs gemaakt in hun bakkerijleven.Daarna wandelden we door de ateliers??? via de winkel naar buiten.Velen hadden toch twijfels of de echte reden wel werd verteld of zou er toch met de hygiene iets mis zijn? 

 

In het nabijgelegen cafeetje "De Zon" werd er koffie met een eclair aangeboden.Echt gezellig was het er niet.Wegens slechte akoestiek vluchtte iedereen naar buiten om nog wat van de echte zon  te genieten.Toen mevr Christiane Versavel,onze gids er aan kwam vertrokken we voor de rondrit.Vele mooie plekjes en anekdotes werden getoond en verteld.Zij deed het uitstekend en precies om half zes waren we bij "Het Kapelhof",de oesterzwammenkwekerij.

 

Boer Freddie, heel enthousiast,wou ons heel veel vertellen.Christiane was alert en zei dat we voor de oesterzwammen kwamen.Daarbij startte het filmpje en bezochten we de kweekruimtes.Iedereen kreeg bij vertrek nog een halve kilo van die lekkernij mee .Hiermee waren alle bezoeken klaar en restte ons nog alleen het avondmaal.

 

We namen afscheid van Christiane en stapten naar T' Oud Kerverijtje voor een Breughelbuffet a volonté.Er werd hier door het bestuur een aperitief  aangeboden.Het glaasje Picon ging er vlotjes in. Een heel ruim aanbod van fijne vleeswaren met groentjes  lachte ons toe. Om de gaatjes te vullen mocht je ook nog aanschuiven voor ribbetjes of stoofvlees met aardappeltjes.Meer dan voldaan vertrokken we rond halfnegen richting Brugge.Een adresje om te onthouden...