Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Diabetes


Op 12 september gingen wij opnieuw van start. Als thema kozen wij diabetes of in de volksmond suikerziekte.Men schat dat 1 op 12 volwassen Belgen diabetes heeft. Deze aandoening is goed te behandelen mits de juiste aanpak maar kan ook zeer grillig zijn,denk maar aan het recent overlijden van Johan Commeyne een van onze leden.
We onderscheiden twee types,type 1 komt niet zoveel voor maar type 2 of ouderdomsdiabetes des te meer.Positief is wel dat we dit goed kunnen behandelen.

Uit de voordracht leren we wel dat een gezonde levensstijl heel belangrijk is .Overgewicht is ook een risico om diabetes te ontwikkelen. vijf procent van je gewicht verliezen betekent 30 % minder diabetes risico.Toch een goede reden om iets aan je gewicht te doen! Het is dan ook van groot belang om dit vroegtijdig op te sporen.een alarmbelletje moet gaan als je veel dorst hebt,vaak vermoeid en vaak plassen kunnen signalen zijn.Een bloedonderzoek kan nagaan of je bloedsuiker is verhoogd.Via een kleine kwis werden misverstanden verduidelijkt .Het is toch een complexe aandoening die de juiste aanpak vraagt.

Meer over dit thema vindt je ook  www.diabetes.be