Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Italiaanse favorieten en asperges anders

Tijdens de Italiaanse  kookles maakten we kennis met enkele heerlijke klassiekers.
Bij hun aperitivo met bubbels hebben zij graag een smaakvol hapje bv:brusschetta met tomaat.Als primo piatto maakten wij vitello tonnato.Ook risotto is voor de Italianen een voorgerecht.Wij proefden er één met champignons.
Hij pastte natuurlijk ook bij het hoofdgerecht,secondo piatto, 
Saltimbocca alla Romana en sluit meer aan bij onze gewoontes.Als dolce of dessert genoten we van een mousse met limoncello.

Twee weken later serveerden we Asperges anders.Als eerste een aspergesoep met peterselie-olie.

Het voorgerecht was een tartaartorentje met groene asperges en gerookte zalm.De zeewolf met groentekorst werd dan met een duo van asperges geserveerd.

 

 

 

De mangoroom met speculoos smaakte verrukkelijk.Het voorseizoen werd hiermee afgesloten.Vele tips voor zomerse dagen en feesten! Dank aan Lucrese.